ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ


Πρόκειται λοιπόν για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντο ανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.
Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για την συνολική υγεία και ευεξία.
Συγκεκριμένα φαίνεται πως ο Ζεόλιθος:
1. Εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες και δίνει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα.
2. Βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα.
Επίσης, βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα , τα φυτοφάρμακα, ταζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)
3. Παγιδεύει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.
4. Αποτοξινώνει το σώμα.
5. Αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Ανακουφίζει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορούμε να το παίρμουμε με άδειο στομάχι.
 Επιπλέον τον ζεόλιθο μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις γεωργικές καλλιέργειες ως φυσικόλίπασμα ,καθώς είναι πλούσιο σε ιχνο- και μακροστοιχεία .


Επίσης και στις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες ως συμπλήρωμα διατροφής, επειδή δεσμεύει την παραγωγή ανεπιθύμητης δύσοσμης και ανθυγιεινής αμμωνίας.
Η κοπριά που παράγεται μ’ αυτόν τον τρόπο θεωρείται ιδανικό λίπασμα για τις βιολογικές κυρίωςκαλλιέργειες.
Βασικά είναι εντυπωσιακό το εύρος των χρήσεων του ζεόλιθου,  στην Κίνα ή στην Ιαπωνία,αντιμετώπιζαν το ζεόλιθο ως χρυσάφι .

Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. 
Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου